Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z malinami i bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże dowolna ilość
śmietana kremowa 30% lub 36% 200 gram
cukier puder do smaku
cukier waniliowy do smaku
babeczki ciasto

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z malinami i bitą śmietaną

Rozwałkować ciasto i szklanką (nieco większą do foremek) wycinać kółka. Przygotowanymi kółkami wylepić foremki. Piec około 25-30 minut w gorącym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć z piekanrika i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. W międzyczasie maliny umyć, obrać i osuszyć. Oziębić śmietanę. Następnie ubić ją powoli, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Na sam koniec ubijania dodać cukier puder i cukier waniliowy. Na babeczki nakładać przygotowany krem, a wierzch dekorować malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak