Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczek z dzika

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Czosnek suszony Prymat 1łyzeczka
kolendra 1łyzeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyzeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1łyzeczka
tabasco kilka kropel
zioła prowasalskie łyzeczka
karkówka 1kg z dzika

Przepis i sposób przygotowania na: karczek z dzika

Wszystkie przyprawy razem rozgnieśc w możdzierzu. Mieso rozkroic na polowe i Posmarować olejem, skropić \"tabasco\" i posypać utartą w moździerzu mieszanką od wewnętrznej strony. Mieso ciasno zwinac zawiązac sznurkiem i umieścic w lodówce na 12 godzin. Piekarnik nagrzać do temperatury 175*C i piec około półtorej godziny. Wyjąć z rękawa, zdjąć sznurek i pokroić na plastry grubości około 3 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak