Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem morelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 50 g
jaja 4 szt
śmietana kremówka 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier 4 łyżki
migdały zmielone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem morelowy

Morele posypać połową cukru, lekko skropić wodą i ugotować. Jajka umyć, oddzielić białka, żółtka utrzeć do białości z cukrem (1łyżkę cukru pozostawić). Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Sztywną pianę wymieszać z utartymi żółtkami i rozgotowanymi morelami, dodać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, ubitą oddzielnie śmietaną i migdały. Wymieszać i wyłożyć do formy, wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.07.2013 00:14
Warto taki zrobić.
Ada-Gaba 11.08.2012 12:14
świetny
Iwona51
Iwona51 04.01.2012 09:57
smaczny
Monika193
Monika193 16.12.2010 23:03
pycha
halinka1011 14.12.2010 12:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak