Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona gruszka z żurawiną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
ser camembert 1 szt
żurawina 1 garść
cynamon 1 łyżeczka
laska cynamonu 2 szt
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona gruszka z żurawiną

( na 2 porcje )
W gruszce wydrążamy środek usuwając gniazdo nasienne. Do środka każdej gruszki wsypujemy po około pół łyżeczki cynamonu i na to nakładamy suszoną żurawinę. Serek nacinamy na pół . Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na srku stawiamy gruszkę i zapikamy w 180 C tak długo aż ser się rozpuści, a gruszka upiecze.

Zaraz po upieczeniu dekorujmy laskami cynamonu i listkami mięty. Podajemy od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 24.03.2012 22:15
dziękuję
agnieszka189 23.03.2012 09:12
Ekstra, takie wykwintne ;)
Jolanta40 07.01.2012 10:37
bardzo dziękuję za miłe słowa i polecam przepis. Pozdrawiam :)
bietka 06.01.2012 19:43
wygląda super:)
polly66 12.04.2011 07:48
wspaniale wygląda!!!
Jolanta40 20.03.2011 08:26
cieszę się, że się podoba i dziękuję
Koper 19.03.2011 19:42
super, ciekawe połączenie :)
Anita21 16.12.2010 19:14
super
Natalia/tubisiek 15.12.2010 11:36
zgadzam się :)
halinka1011 14.12.2010 12:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak