Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Foccacia z pomidorkami koktajlowymi

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 80 gramów
mąka tortowa 500 gramów
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 1-2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
woda 300 mililitrów
pomidorki koktajlowe 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Foccacia z pomidorkami koktajlowymi

Drożdże rozkruszyć i zalać ciepłą wodą. Wsypać cukier i wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką.

Następnie do miski przesiać sypkie składniki. Połączyć z rozczynem drożdżowym i uformować kulę. Polać oliwą, dosypać mąki i odstawić na kilkanaście minut w ciepłe miejsce.

Następnie uformować placek prostokątny, ponakłuwać go widelcem. Posypać  sola morską. Pomidorki koktajlowe pokroić na kawałki, cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Składniki ułożyć na cieście i piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 22.02.2012 23:07
super
IlonaAlbertos 25.12.2010 20:41
Wygląda bardzo apetycznie :)
Jolanta40 15.12.2010 21:47
jak fajnie wygląda
Kate131 15.12.2010 10:42
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak