Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa zapiekana w kapuście i winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1kg
kapusta kiszona 1kg
cebula 2
czosnek 3zabki
kminek pół łyżeczki
oliwa 2łyzki
sos sojowy 150ml
pieprz 1/2 lyzecxzki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa zapiekana w kapuście i winie

Kiełbase ponakłówać widelcem, polac zalewą przygotowaną z sosu sojowego, posiekanej cebuli, czosnku przeciśniętego przez praske i oliwy. Odstawic na kilka god\\zin do lodówki. po czym wyjąc z marynaty i wstawic do nagrzanego piekarnika na ok30min (170\').Kapustę zalać zalewą od kiełbasy, dodać wytopiony tłuszcz i wino, wsypać kminek i dusić pod przykryciem. Kiedy kapusta będzie miękka, włożyć do niej kiełbasę i dusić razem kwadrans. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak