Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzdąc

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
jajko 4 szt
mąka pszenna 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
Krem:
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
mleko 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 1/2 kostki
kakao 2 łyzki
wódka 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Brzdąc

Pianę ubić na sztywną, dodać cukier i ubijać aż się rozpuści, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Włożyć ciasto do tortownicy i piec około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić przekroić biszkopt na 3 części.
KREM:Żółtka, cukier, mąka oraz mleko dokładnie wymieszać i podgrzać na małym ogniu, kiedy masa się zagotuje zacznie gęstnieć przykryć ją i odstawić do ostygnięcia. Potem posmarować przekrojony biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 30.06.2011 19:04
postaram się zrobić następnym razem jak upiekę
dorotka0000025 27.06.2011 14:02
szkoda ze zdjeci anie ma
Aniunia773 18.01.2011 14:58
brzmi interesujaco
ElizaT 17.12.2010 08:01
super
suzana 14.12.2010 11:02
bardzo zachęcająca nazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak