Przepis i sposób przygotowania na: Brzdąc
KREM:Żółtka, cukier, mąka oraz mleko dokładnie wymieszać i podgrzać na małym ogniu, kiedy masa się zagotuje zacznie gęstnieć przykryć ją i odstawić do ostygnięcia. Potem posmarować przekrojony biszkopt
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
jajko | 4 szt |
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyzeczka |
Krem: | |
jajko | 2 szt |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
mleko | 3/4 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
margaryna | 1/2 kostki |
kakao | 2 łyzki |
wódka | 25 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: