Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z maślanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier do smaku
kefir 800 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z maślanki

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem na puszystą i jednolitą masę. Do przygotowanej masy powoli wlać maślankę, cały czas mieszając. Przygotowany chłodnik rozlać do kokilek. Na wierzchu udekorować zmiażdzonymi herbatnikami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak