Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik jeżynowo-malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1,5 szklanki
maliny świeże 1,5 szklanki
cukier waniliowy do smaku
cukier do smaku
śmietana 12% 1 szklanka
kefir 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik jeżynowo-malinowy

Owoce umyć, przebrać, kilka najładniejszych sztuk pozostawić do dekoracji. Owoce przetrzeć przez sito,aby pozbawić je pestek. Przygotowane owoce wlać do malaksera, dodać do niego maślankę, cukier waniliowy, cukier do smaku. Wszytko spienić. Na samym końcu dodać śmietanę i jeszcze raz wszystko ubić ze sobą. Przygotowany chłodnik rozlać do talerzy i na wierzchu udekorować pozostałymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak