Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwna marynata do mięsa na grill

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej
marynata
piwo 2
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
karkówka 1 kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Piwna marynata do mięsa na grill

Karkówkę myjemy kroimy na plasterki , każdy rozbijamy tłuczkiem solimy , pieprzymy przełożyć do naczynia i zalewamy marynatą i odstawiamy na 2 dni.Przed grillowaniem każdy plaster mięsa najpierw smarujemy olejem i pieczemy na ruszcie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 21.10.2012 12:35
robiłam taką
RenataZ-et 14.12.2010 20:30
To coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak