Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczano-serowy tort naleśnikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jaja 2 sztuki
mleko 200 ml
olej
sól
pieprz
ugotowane ziemniaki 1 kg
ser biały 30 dag
cebula 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczano-serowy tort naleśnikowy

Z podanych składników (mąka, jajka, mleko, sól) przygotowujemy tradycyjne ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
Ziemniaki ucieramy z serem, dodajemy posiekaną i zrumieniona cebulkę, posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku. W natłuszczonej tortownicy układamy na przemian naleśniki i nadzienie. Wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym.
Zapiekamy 40 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak