Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pijane ptysie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 gram
masło 200 gram
woda 500 mililitrów
sól szczypta
jajko 7 sztuk
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 900 mililitrow
likier kokosowy 3 kieliszki
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: pijane ptysie

Budyń gotujemy na mleku, odstawiamy do wystygnięcia,WOde gotujemy z 200 g masła i sola , gdy sie zagotue przesiewamy do tego mąke i energicznie mieszaamy, zdejmujemy z ognia dstawiamy do wystygniecia, do zimnego ciasta dodajey po woli jajka i miksujemy, nablasze wyłożonej papierem do pieczenia robimy czpryca ptsie, pieczemy ok 25 minut, do budyniu dodajemy powoli likier i masło i misujemy, ostudzne ptysie przekrajamy napełniamy kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 20.12.2011 21:15
smakowicie wyglądają :)
tomek18 05.09.2011 14:04
świetne
Tahitha 19.12.2010 10:45
Super, przepyszne !!!
Tahitha 19.12.2010 10:45
Super, przepyszne !!!
suzana 14.12.2010 11:05
bardzo lubię ptysie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak