Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka nadziewana warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
papryka 1 sztuka
ser żółty 20 dag
musztarda 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka nadziewana warzywami

Końce bagietki odkrawamy, wydrążamy miąższ. Dymkę, paprykę siekamy, czosnek miażdżymy, ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy bagietkę. Zawijamy ją w folie aluminiową, i zapiekamy bułkę 20 minut w wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 19.06.2011 23:45
super
pigila
pigila 08.04.2011 16:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak