Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowo-wisniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kilogram
wiśnie 1 kilogram
cukier 1 kilogram
cukier żelujący 500 gtam

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowo-wisniowy

Truskawki myjemy szypułkujemy, przepuszczamy przez maszynkę, przecieramy przez sito , wiśnie drylujemy również przepuszczamy przez maszynkę, przecieramy przez sito. Owoce przetarte wkładamy do garnka zasypujemy cukrem i gotujemy 30 minut co jakiś cas mieszając, dżem przekładamy do wyparzonych słoików, odstawiamy dnem do góry do ostygniecia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak