Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
jajko 1 sztka
mleko gorące 400 mililitrów
sól do smaku
ziemniaki gotowane 1 kilogram
boczek 100 gram
pieprz do smaku
ser biały 800 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie z boczkiem

Mąkę wysypujemy na stolnicę , robimy w niej dołek w który wbijamy jajko, solimy , i powoli dolewamy mleko, zarabiając ciasto, , zagniatamy ciasto, , ostawiamy na 15 minut pod ściereczką , boczekkroimy w kostkę, podsmażamy na patelni , przez aszynkę przepuszczamy ziemniaki z serem i boczkiem przyprawiamy ,z farszu lepimy kulki, ciasto wałkujemy szklanka wycinamy krążki, na krażkach układamy kulki z farszu, lepimy pierogi, gotujemy w osolonym wrzątku, 5 minut od yłynięcia na wierzk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 02.02.2011 07:44
z boczusiem muzą być pycha
Agnieszka_B 14.12.2010 09:09
Z boczkiem nie próbowałam, ale te wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak