Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
budyń śmietankowy 4 szt
cytryna 4 szt
margaryna w kostce 1 kostka
cukier 1/2 szklanki
woda 3,5 szklanki
śmietana 30%
smietana fix 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec

Biszkopt: Utrzeć białka na sztywną pianę dodać cukier,żółtka i na koniec mąkę wymieszana z proszkiem. Nie miksować! Piec 20-30 min w tem. 180 stopni. Po wystygnięciu przeciąć na pół.
Warstwa budyniowa: Ugotować na wodzie i soku z cytryn- budynie. Ostudzić. Rozetrzeć margarynę z cukrem i dodać po łyżce masę budyniową.
Śmietanę ubić z fixem.

Kolejność: Najpierw biszkopt, nastepnie warstwę budyniową na nią śmietanę i na koniec biszkopt. Wierzch ozdobić np lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.02.2014 19:17
świetne ciacho
fotoviderek 26.08.2013 08:23
Super ciacho :)
barbara11561 16.04.2013 18:55
na deser wyśmienite
Anna138 08.09.2012 21:43
Pyszny
Wafelek2601 03.08.2012 09:49
Pyszne ciasto
Motorek 20.10.2011 13:34
pycha
Dorota59 07.07.2011 09:24
ekstra
Tika4444 24.12.2010 07:34
fajny placuszek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak