Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem krówkowym i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 3\\4 szkl
olej 1\\2 szkl
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem krówkowym i galaretką

Krem:
opakowanie kremu krówkowego
pół kostki masła
szklanka mleka
3 rodzaje galaretki(żółta, zielona, czerwona)
posypka kolorowa

Galaretki przyrządzić w połowie zalecanej ilości wody(ok. szklanki na każdą galaretkę).Zmiksować jajka z cukrem , dodać olej i miksować . Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miód. Wszystko razem zmiksować . Wyłożyć do okrągłej tortownicy uprzednio wysmarowanej margaryną i wysypana tarta bułką.Piec ok 40 min w temp. 180 st C .Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu . Dodać margarynę i miksować do uzyskania gładkiej , jednolitej masy. Stężałą galaretkę pokroić w kostkę , dodać do masy, wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć kremem,posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak