Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garus- zupa owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
cukier do smaku
sok z cytryny
zółtka jajek 2 sztuki
mleko 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cynamon do smaku
woda 1 l
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Garus- zupa owocowa

Owoce umyć i pokroić na mniejsze części( nie trzeba pozabwiać je skórek), usunąć gniazda nasienne. Do rondelka wlać 1 l wody, wsypać goździki, cynamon, owoce i gotować, aż owoce będą miękkie. Za pomocą blendera owoce przetrzeć. Następnie do powstałej masy dodać cukier i sok z cytryny. Powstałą masę zagotować. Do drugiego rondelka wlać mleko, żółtka i mąke ziemniaczaną. Za pomocą trzepaczki ubić powstałą masę. Następnie wlać ją do przecieru owocowego i połączyć wszystko ze sobą. Najlepiej smakuje z naleśnikami(wcześniej pokrojonymi na mniejsze paseczki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak