Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
grzyby leśne szklanka
jaja 2
szpinak
ser żółty
Bułka tarta klasyczna Prymat
zioła
sól

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z grzybami

Piersi dzielimy na porcje,rozbijamy do ok.5-7mm grubości i przyprawiamy.
.Szpinak dusimy minut kilka z dodatkiem ziół.Grzyby natomiast w lekko osolonej wodzie gotujemy ok.15min.Na drób układamy plastry sera i pozostałe składniki.Zawijamy mięso,formujemy delikatnie szczelną kulkę,obtaczając obficie w jajku,bułce i smażymy na dość dużej ilości oleju kilkakrotnie przewracając,podobnie do mielonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak