Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa mleczna z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1l
rodzynki 30g
marchew 1
masło 2łyzki
sól
cukier
ser biały 150g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa mleczna z rodzynkami

Marchew myjemy, obieramy, płuczemy, zalewamy wrzącą wodą z odrobiną soli i cukru. Gotujemy do miękkości, następnie przecieramy marchew przez sito i łączymy z ugotowanym mlekiem, dodajemy masło, opłukane rodzynki i przyprawy. Nakładamy do miseczek pokrojony w kostkę ser i nalewamy zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 04.02.2012 17:28
takiej zupy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak