Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowo-malinowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 400 gram
mąka 400 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
wiórki kokosowe 100 gram
jaja 2 sztuki
cukier 100 gram
dżem malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo-malinowe

Masło, mąkę, proszek do pieczenia, 4 łyżki cukru i cukier waniliowy dokładnie wymieszać. Tak wyrobione ciasto ułożyć na papierze pergaminowym na blasze. Ma mieć grubość do 7mm. Na tak przygotowanym spodzie rozsmarować dżem malinowy. Na wierzch dać masę kokosową: Wymieszane wiórki kokosowe z 2 jajami ii 100 gramami cukru. Piec w temp 180 stopni przez około 20 minut - aż zacznie się rumienić.
Podawać z sosem waniliowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 17.09.2013 09:43
super przepis
ALAGOR 19.12.2012 20:32
mmm ... moja Ciocia robi takie ;)
Margo1 05.11.2011 08:18
pyszne
Margo1 05.11.2011 08:18
pyszne
Zoso 05.08.2011 21:22
smaczne ciasto
novita23 27.04.2011 20:09
super
MAR3STA 18.04.2011 23:15
super
eduszo
eduszo 17.04.2011 16:09
Uwielbiam kokos.
jolita 05.04.2011 07:58
super
novita23 27.03.2011 20:17
smaczna
novita26 04.02.2011 07:56
lubie takie połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak