Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski gryczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka gryczana 500g
mąka 70g
słonina 50g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kluski gryczane

Mąkę gryczaną mieszamy z połową mąki pszennej i solą. Polewamy świeżo zagotowaną woda, szybko mieszając. Gdy masa ostygnie dodajemy resztę mąki pszennej i trochę letniej wody. W ten sposób wyrabiamy gęste ciasto, z którego nabieramy łyżką równe porcje i wrzucamy je na gotującą się wodę. Słonine siekamy drobno i wytapiamy. Po ugotowaniu kluski polewamy skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak