Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
jajko 1 szt,
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebulka
papryka czerwona 5 szt.
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryki

Mięso mielone wyrobić z dodatkiem posiekanej cebulki, bułki tartej, soli ,pieprzu i jajka. Papryki umyć i odciąć od góry \"kapelusz\". Usunąć nasiona i napełnić papryki mięsem. Obsmażyć na patelni na rumiano, a następnie zalać wodą i gotować do miękkości. Sos doprawić koncentratem pomidorowym, solą. Na koniec zaciągnąć wodą i mąką pszenną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 28.04.2011 23:51
super
HaKa 15.12.2010 12:49
Jak gołabki, tylko zamiast kapusty papryka. Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak