Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 30 dag
cukier 1 syklanka
woda 5 szklanek
ryż 1 torebka
rodzynki 1 garść
mleko 1 szklanka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdałay sparzamy, usuwamy skórki, siekamy i ucieramy. Zalewamy migdały wodąRyż wsypujemy do wrzącego mleka + 1/2 szklanki wody, oliwę i gotujemy ryż na sypko. Do ryżu dodajemy rodzynki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak