Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z dyni i wędzonego tofu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
dynia 1 kg
czosnke 5 ząbków
tymianke 1,5 łyżeczki
sól
pieprz
chilli
ziele ang 15 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
tofu 3 (wędzone)

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z dyni i wędzonego tofu

Dynię obieramy, kroimy w grubą kostkę, zalewamy wodą. Dodajemy do niej ziele angielskie i liście laurowe, pokrojony plasterki czosnek, pierz, szczyptę chilli i gotujemy ok 20 min aż dynia będzie miękka. Wyławiamy z zupy ziarenka ziela ang, liście laurowe, dodajemy sól, tymianek, rozdrobniony ser i miksujemy zupę na gładki krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 26.09.2012 21:52
dziękuję
gosia561 25.09.2012 13:04
mniam
gosia561 25.09.2012 13:04
mniam
dorota20w 12.09.2012 00:51
dziękuję
Justyna21 05.09.2012 19:26
Ciekawie brzmi. Przy najbliższej okazji koniecznie wypróbuję. Ja gotuję zupę dyniową z ziemniakami. Jest wtedy bardziej kremowa.
dorota20w 23.07.2012 12:01
dziekuję
Zoso 19.07.2012 20:15
ładnie podana
caralajna 15.04.2012 06:55
świetnie podana
dorota20w 06.09.2011 16:54
dziękuję :)
Renia1 02.09.2011 13:16
ooo jakie faaajne:)
dorota20w 27.06.2011 18:36
polecam - ja uwielbiam wędzone tofu - po więcej z nim przepisów zapraszam na http://smakuje.blox.pl
Joanna108
Joanna108 26.06.2011 10:28
O właśnie już od dłuższego czasu szukałam ciekawego zastosowania wędzonego tofu - i proszę - nareszcie mi się udało!!! Wypróbuję ten przepis na pewno !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak