Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z głów karpii

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowa kapria 2 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
kasza manna 4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
włoszczyzna 30 dag
woda 1 1/2 l
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z głów karpii

Głowy karpii zalewamy woda, zagotowujemy, dodajemy przyprawy. Gotujemy około 40 minut, wyjmujemy głowy i dodajemy włoszczyznę, kasze manną. Kiedy warzywa będą miekkie dodjamey posiekaną natkę pietruszki, całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak