Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 500 ml.
mleko 125 ml.
serek topiony 1 szt.
grzanki garść
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól, pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
wino białe wytrawne 125 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Bulion zagotowujemy z mlekiem i rozpuszczamy w nim serki topiony. Zestawiamy z ognia , doprawiamy do smaku solą , pieprzem , gałką muszkatołową , a na koniec do zupy wlewamy wino i mieszamy . Zupę podajemy z chrupiącymi grzankami, oprószamy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak