Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe cannelloni ze szpinakiem i twarogiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
oliwa 3 łyżki
oregano szczypta
woda
Farsz:
szpinak 50 dag
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
twaróg 1 kostka
sos
przecier pomidorowy 1 szt
jogurt pół szkl
woda pół szkl
czosnke 1 zabek
oliwa 1 łyżka
pieprz
sól
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe cannelloni ze szpinakiem i twarogiem

Szpinak rozmrażamy, odparowujemy z nadmiaru wody podgrzewając np. na patelni, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

Przecier, jogurt i wodę mieszamy ze sobą, dodajemy oliwę, przeciśnięty ząbek czosnku, przyprawy, wylewamy sos do naczynia żaroodpornego.

Mąkę mieszamy z oliwą i wodą i zagniatamy gęste i elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy cienko, kroimy na prostokąty. Na każdym prostokącie układamy łyżkę szpinaku i kawałek sera, zawijamy w ruloniki, układamy w sosie.

Zapiekamy ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 01.09.2013 21:05
polecam :)
Sara 27.08.2013 12:54
musze je zrobić
usmiech 16.06.2013 22:26
smaczne danie
adelajda 03.05.2013 09:10
na pewno pyszne
dorota20w 08.04.2013 13:47
dziekuję :)
AURELKA 30.03.2013 12:00
rewelacyjne
mela25 30.03.2013 07:18
bardzo smakowite
dorota20w 11.03.2013 12:00
dziekuję :)
Zosia1 10.03.2013 21:55
wygląda smacznie
dorota20w 07.10.2011 19:02
dziekuję
Jolanta40 05.10.2011 08:56
fantastyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak