Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa zupa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 500 g.
marchewka 3 szt.
cebula 1 szt.
mały seler 1 szt.
sok z cytryny 4 łyżki
śmietana 100 ml.
ryż 100 g.
mąka 1 łyżka
cytryna 1 szt.
koperek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa zupa z ryżem

Mięso płuczemy ,warzywa obieramy i kroimy na kawałki , zalewamy wszystko 1,5 l. zimnej wody , doprawiamy do smaku solą i gotujemy przez godzinę na małym ogniu.Ryżgotujemy na sypko.Z wywaru wyjmujemy mięso i warzywa - mięso kroimy na kawałki. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką wlewamy do wywaru i zagotowujemy.Zupędoprawiamy sokiem z cytryny i- w razie potrzeby - solą , po czym dodajemy ryż i mięso.Przed podaniem dekorujemy plasterkami cytryny oraz gałązkami koperku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak