Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzepa duszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 70 dag
boczek wędzony 10 dag
mąka 1 łyzka
rosół 1 szklanka
koniak 1 kieliszek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rzepa duszona

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Rzepę obrać, pokroić, wrzucić na patelnie ze stopionym boczkiem, lekko podrumienić, oprószyć mąką, wymieszać, zalać rosołem i koniakiem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 01.04.2013 22:23
nigdy nie spotkałam się z podobny przepisem, musi być ciekawe w smaku
kate.500 12.08.2012 16:37
zdrowa
Justyna70 13.12.2010 21:33
nigdy nie jadłam rzepy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak