Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 5 szt
włoszczyzna 20 dkg
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 3 ząbki
zakwas buraczany 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
rosół drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraki obrać i pokroić w kostkę, włoszczyznę oczyścić.włożyć do garnka, zalać wodą(około 2-3l) i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Wywar z buraków przecedzić, dolać do niego zakwas buraczany,kostkę rosołową i zagotować. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 05.08.2013 10:38
lubię taki barszczyk
Mariposas 26.06.2012 20:37
uwielbiam barszczyk
traktorek 11.01.2011 12:03
piękny kolorek
Margo1 27.12.2010 11:00
mój ulubiony
RenataZ-et 25.12.2010 20:30
Idealny przepis na świąteczny barszczyk :)
Barbara40 21.12.2010 19:31
o taki przepis mi chodzilo, zeby byl na kwasie buraczanym.dodalam do ulubionych
matii6 14.12.2010 17:31
do tego krokiet i palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak