Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie II

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 3/4 szklanki
masło 4 łyżki
jajko 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie II

Utrzeć w misce masło na pianę i ucierając w dalszym ciągu dodawać po żółtku. Z białek ubić pianę, osolić i ubijać jeszcze chwilę. Do maślano-żółtkowej masy dodawać na przemian sztywna pianę i przesianą mąkę. Pulchne ciasto wymieszać z posiekana natką pietruszki. Kłaść kluski do osolonej wrzącej wody lub zupy, formując je metalową łyżką. Przykryć rondel, gotować na wolnym ogniu, odcedzić i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 12.03.2012 00:13
super
Monika193
Monika193 09.01.2012 15:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak