Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pomidor 1 szt
masło do smażenia
kiełbasa wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorem i serem

Jajka rozbijamy i rozrabiamy w miseczce. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Kawałek kiełbasy - może być podwawelska, żywiecka, śląska - kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem.
Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy na drobne kawałeczki. Dodajemy na kiełbaskę - podgrzewamy tak żeby pomidory się rozpadły - mieszając co chwilę (ok 1-2 min.).
Wylewamy na to doprawione do smaku jajka i mieszamy. Pod koniec smażenia wysypujemy na jajecznicę starty zółty ser i szybko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 13.12.2010 16:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak