Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada jabłkowo-malinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
maliny świeże 1 kg
cukier 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada jabłkowo-malinowa

Owoce oczyszczam, dusić całość pod przykryciem aż owoce się \"rozpadną\", przetrzeć przez sito. Dodać cukier i dusic około 40 minut. Dżem przekładamy do słoików, pasteryzujemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 19.01.2011 21:28
mmmmm
halinka1011 13.12.2010 16:04
swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak