Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 sklanka
żółtko jajek 1
słodzik do smaku
kakao 2 łyżeczki
mąka kukurydziana 1-1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy

Żółtko utrzeć ze słodzikiem. W osobnej szklance w 5 łyżkach mleka wymieszać kakao razem z skrobią/ mąką. do żółtek dodać pozostałe mleko i dokładnie wymiesza. Masę mleczno żółtawą zagotować na wolnym ogniu cały czas mieszając. Następnie dodać masę skrobiowo/ mąkowo kakaową do gotującego się mleka, mieszać i chwileczkę pogotować. można dodać ulubiony zapach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika148 03.01.2011 18:57
pychaaaaaaaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak