Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą i z buraczkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 70 dkg
mąka 2 łyżki
olej 4 łyżki
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza gryczana w/g uznania
buraczki 1 słoik
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą i z buraczkami

Mięso opłukać i pokroić na kawałki,oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć na patelni na rumiano.W rondlu zagotować niepełną szklankę wody,z lisćmi laurowymi,z zielem angielskim i zmiażdzonymi ziarnami jałowca.Do gotującej sie wody włożyć mięso i cebulę wczesniej zeszkloną na oliwie na złoty kolor,Wszystko azem dusić pod przykryciem do miekkosci.Aby zagęscić sos pod konie gotowania rozobić mąkę ziemniaczaną w odobinie zimnej wodzie,Doprawić do smaku przyprawami .Podawać z kaszą gryczaną i z buaczkami na zimno.
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 13.12.2010 15:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak