Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 4 szt
bulion warzywny 3 szklanki
mąka 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Do gotującego bulionu wrzucić pokrojoną włoszczyzną, dodać liść laurowy, ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości warzyw. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostki ogórki, podsmażyć je, stale mieszając. Do buliony dodać ogórki, przyprawić do smaku, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, gotować kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 29.11.2012 00:32
dobra zupka ;)
Wafelek2601 07.10.2011 20:12
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak