Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe 50 dag
groszek konserwowy
marchewka ugotowana 4
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.
Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.08.2013 16:40
bardzo smaczna wersja galarety
olkaaa 29.05.2013 07:26
muszę spróbować
bartek8585 21.06.2012 17:04
Super sprawa na przyjęcia:)
m1monika 22.04.2012 16:03
smaczna :-)
IlonaAlbertos 29.09.2011 21:58
Lubię taką galaretę
edyta44 14.12.2010 11:11
i bardzo smaczna
ben-ka 14.12.2010 10:24
Super.lekkostrawna,dietetyczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak