Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany łosoś ze szpinakiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście szpinaku 50 dkg
ziemniaki 40 dkg
filet z łososia 60 dkg
masło 2 łyżka
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 pęczek
żółtko jajek 2 szt
śmietana kwaśna 5 łyżki
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany łosoś ze szpinakiem

Szpinak pokroić grubo,ziemniaki obrać ,pokroić w talarkii ugotować w osolonej wodzie.Cebulę obrać,pokroić i zeszklić na złoty kolor,dodać szpinak,sól,pieprz i dusić pzez 3 min.Koperek pokroić dobno i zmieszać z żółtkami,śmietaną i musztardą,doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego wysmaowanego masłem,na dnie układamy szpinak z cebulą,na szpinaku układamykawałki łososia opruszonego solą i pieprzem,i przykrywamy plasterkami ziemniaków,polewamy sosem śmietankowo-koperkowym.Pieczemy w piekarniku 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 18.12.2010 22:13
moze zrobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak