Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 50 dag
cukier puder 40 dag
śmietana 0,5 szklanki
jajko 10 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, wymieszać ze śmietaną i ubitymi na sztywno pianą z białek. Orzechy włoskie zmielić, dodać bułkę tartą i wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Gdy ciasto będzie gładkie, przelać do przygotowanej wcześniej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.11.2012 15:24
pycha
kate.500 29.06.2012 07:53
pycha
Angelika10 18.12.2011 18:55
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak