Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
cebula 2 szt
woda 500 ml
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
ocet 10 % 2 łyżki
koper suche nasiona 1 łyżka
chrzan świeży 1/4 szt
pieprz ziarnisty 3 szt
ziele angielskie 3 szt
ogórki 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Ogórki dokładnie umyć, przelać na cedzaku wrzącą wodą, a potem zimną. Układać w słojach przekładając je kawałkami marchwi, uprzednio obgotowanej, kawałkiem obgotowanej cebuli. Do każdego słoika dodać przyprawy i napełnić słoje gorącą zalewą. Zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.10.2013 19:03
uwialbiam,
Iwusia 25.04.2013 22:12
wspaniały przepis na pycha ogóreczki
edyta44 02.11.2012 10:12
pycha
Łukasz15 10.10.2012 17:31
Super
Agnik 16.01.2012 16:23
mniam
Wafelek2601 18.10.2011 10:05
pyszne ogóreczki
Iwona51
Iwona51 02.10.2011 19:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak