Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z żółtym serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
kostka rosołowa
woda
sól
pietruszka zielona
marchewka
ziemniaki
śmietana 18 proc
ser gouda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z żółtym serem

Wlewam około 2 litrów wody do garnka i wrzucam kostkę rosołową. W międzyczasie obieram ziemniaki i marchewkę. Ziemniaki kroję w mała kostkę, a marchewkę ścieram na tarce na dużych oczkach, pieczarki kroję na plasterki, a pietruszkę drobno siekam. Gdy woda zacznie wrzeć wrzucam pieczarki, ziemniaki, a po około 5 minutach dodaję startą marchewkę. Wszystko gotuję około 15 minut. Zabielam za pomocą śmietany, doprawiam solą i pieprzem do smaku, a na koniec posypuję pietruszką i żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak