Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane smażone na blasze

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt.
cebula 1 szt.
mąka pszenna 1 płaska łyzka
słonina 15 dag
śmietana gęsta 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane smażone na blasze

Przygotowac mase tak jak na zwykle placki ziemniaczane. Na oczyszczonej blasze pieca węglowego smażyc niezbyt gurbe placki z obu stron na zloty kolor. Pokrojona slonine w kostke wysmazyc na skwarki, ktorymi krasic wysmazone placki. Polac smietana do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.09.2010 00:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak