Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w pomarańczach i szafranie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Szafran nitki Prymat
filety z Soli 4 szt
sok z pomarańczy
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
białe wino 4 łyżki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w pomarańczach i szafranie

Sok z cytryny i pomarańczy wymieszać z olejem, winem, natka pietruszki i jarzynką. \\Następnie zagotować. Dodac filety z soli. Gotować jeszcze na średnim ogniu około 5-8 minut. Na koniec dodajemy szafran. Wyjmujemy filety i odparowujemy nadmiar płynu z sosu, tak by zostało kilka łyżek do polania ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 02.05.2011 19:07
ciekawe i pyszne
Marzena34 02.05.2011 16:19
super,bardzo orginalne połaczenie
zuzanna6 22.12.2010 14:22
Bardzo lubię solę,może wykorzystam ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak