Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane z ryżem i żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
masło 1 łyżka czubata
zielenina 1łyżka czubata
jajko 4 sztuki
śmietana 18 proc 1 szklanka
żółty ser 1 szkklanka startego sera na drobn
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane z ryżem i żółtym serem

Ryż ugotować na sypko. Wyjąć go z woreczka i dodać do niego masło, przyprawy i zieleninę. Wszystko połączyć. Nsczynie żaroodporne smaruje na spodzie masłem, na dno wykładamy przygotowany ryż. Następnie przygotowujemy 4 delikatne wgłębienia, aby wbić w nie jajka. Jajka posolic. Przygotowany ryż wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C. Gdy białka jajek się zetną, do naczynia żaroodpornego wlać śmietanę wymieszaną wcześniej ze startym żółtym serem. Piec do momentu, aż sos śmietanowy lekko się zarumieni. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak