Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle po czesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe z karkówki 4 szt.
musztarda 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżki
mąka 1 łyżki
boczek 50 g
cebula 2 szt
olej 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle po czesku

Mięso umyć,osuszyć i bardzo dokładnie oczyścić.Następnie równomiernie rozgnieść je pięścią.Przygotowane sznycle posypać Vegetą, i posmarować cienką warstwą musztardy.Mąkę wysypać na duży talerz i wymieszać z 1 łyżką słodkiej papryki,następnie obtoczyć w niej sznycle posiekaną cebule i pokrojony boczek usmażyć.Obtoczone w mące i papryczce sznycle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 14.12.2010 09:05
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak