Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 200 g
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
por 1 szt
seler naciowy 4 łodygi
kostka rosołowa 3 szt
śmietana 0,5 szklanki
koper siekany 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kukurydzą

Do 4 szklanek gorącej wody wrzucić kostki rosołowe. Por i seler drobno pokroić, podsmażyć na maśle, dodać mąkę, podlać rosołem, gotować aż będę miękkie. Wszystko razem zmiksować. Na końcu dodać kukurydzę i śmietanę, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.10.2015 11:45
Zamiast tych kostek lepiej dać naturalną przyprawę z suszonych warzyw będzie smaczniej i na pewno zdrowiej :)
Katarzyna59 25.07.2013 07:09
apetyczna zupka
Iwusia 22.12.2012 22:43
bardzo ciekawy przepisik, godny wypróbowania
anulka69 20.01.2012 11:40
jeszcze nie jadłam, ale muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak