Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wieprzowina 50 dag
mielona wołowina 50 dag
bulion wołowy 1 szklanka
pomidory bez skórki w zalewie 40 dag
papryka 3
cebula biała 3
śmietana 18 proc 20 dag
papryczka chilli 1
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli

Papryki i papryczkę chilli po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, włożyć mięso i całość przesmażyć. Wlać bulion, dodać pomidory z zalewą, osączoną fasolę, papryki, papryczkę chilli i natkę. Wymieszać i dusić na małym ogniu około godziny. Dosolić, podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 02.08.2011 09:33
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak