Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 sztuk(najlepiej aby było to duż
Farsz:
kukurydza 1 puszka
czosnek ząbki
korniszony 1 łyżka pokrojonych w dorną kostkę
grzybki marynowane 1 łyżka pokorjonych w drobną kostk
majonez do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory kukurydzą

Pomidory umyć i odciąć kapelusza. Łyżeczką wydrążyć miąższ. W środku przyprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić w chłodne miejsce. W międzyczasie przygotować farsz: jajka obrać i pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy, ząbek czosnku pokroić w bardzo drobną kostkę. Do miseczki dodać powyśze składniki + korniszony, marynowae grzyby. Połączyć wszystko majonezem. Przygotowanym farszem nadziewać pomidory. Na wierzchu ułożyć ćwiartkę ugotowanego jajka. Na samym wierzchu pomidory można posypać odrobiną natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak